Számunkra Ön nem csak a megrendelésig fontos, hiszen dinamikusan fejlődő vállalatunk sikere az elégedett ügyfelek ajánlásainak köszönhető.
 
autó üveg fólia

 

Autóüveg fólia előnyök

Megjelenés és belátásvédelem Shark autófóliával
Mindenki szebb autóra vágyik - ez a Shark ablakfóliákkal megvalósítható! Nagy választékban érhetőek el autófóliáink, hogy Ön az autójához a legjobb megoldást választhassa. A belátásvédelmet igénylő ügyfelek szintén számíthatnak az ablakfóliára; számos film kapható akár 5%-os látható fényáteresztéssel is.

Hővédelem
A SkyFol Shark fémezett és "sputtered" autófóliák jó hővisszaverést biztosítanak.  Megvédenek a sugárzó hőtől és a belső rész felmelegedésétől.  A használat csökkentésével és a meleg erős beáramlásának hosszabb időre történő leállításával javítja a légkondicionáló teljesítményét. A napvédő Shark autófóliáknak köszönhetően a járműben való tartózkodás kellemesebbé válik.

UV-védelem

Az összes SkyFol üvegfólia jó UV-visszaverő-képességgel rendelkezik, hogy megvédhesse az utasokat az ártalmas UV-A és UV-B sugárzástól, ami különböző bőrbetegségek, beleértve a rák fő kiváltó oka. Az UV megszűrésével a SkyFol üvegfóliák a fakulás fő okát is kiküszöbölik.

Szilánkos törés elleni védelem

Minden telepített SkyFol üvegfólia eredményeként az üveg szilánkokra történő törésének lehetősége lecsökken. A vastagabb biztonsági és betörésvédelmi üvegfóliáknak az üveget szélsőséges körülmények között is egyben kell tartaniuk, vagy akár a tolvajokat is meg kell akadályozniuk abban, hogy betörjék a jármű ablakát.

 

Autófólia technológia

SkyFol Shark ablakfólia alapanyaga
A Shark autófóliáknál felhasznált alappoliészter optikailag ultra-víztiszta, és a ragasztó mindennemű torzítástól mentes. A Shark autófóliák standard nyomásérzékeny ragasztóval készülnek, amit védőbevonat fed.  A karcálló bevonatréteg egy speciális dupla bevonat az ablakmozgás okozta karcolások megelőzése céljából.  Különböző típusú Shark autófóliák léteznek, mint pl. színezett, fémezett, "sputtered" filmek és újonnan kifejlesztett hőelnyelő filmek.

A SkyFol Shark autófólia színezése
A színezés történhet a ragasztó színezésével vagy színezék felhasználásával. A ragasztójukban színezett filmek nagyon olcsók és gyenge minőségű termékek.  A SkyFol termékskála összes színes üvegfólia - rétege színezékanyag felhasználásával színezett. A színezési folyamat során a pigmenteket hővel impregnálják a poliészter filmbe. A színezett üvegfólia rétegeket a látható fény szabályozására, vagy a hagyományos nagy teljesítményű filmek gyártásakor kombinálva az autófólia reflektivitásának csökkentésére használják.

A SkyFol Shark autófólia fémezése
Az autófóliák esetében a fémezésnek két fő típusa van.  Az egyik az alumínium használata, amit egy hengerben a felületre gőzölnek. Ezt színezett réteggel laminálják a látható fény tükröződésének elkerülése céljából, aminek jelenlétét a hatóságok is korlátozzák. A második típus a "sputtering", azaz katódporlasztásos kezelés kis reflektivitású NiCr-ötvözetekkel. Ennek az eljárásnak az eredménye a gyengén tükröző, erősen hővisszaverő és tartós üvegfólia. A "sputtering" eljárás során elektromos töltésű gázrészecskékkel bombázzák a fémet, minek hatására molekulák szabadulnak fel. Ezek a molekulák lerakódnak a fóliára, és egymásra rétegeződve igen vékony, erős és optikailag precíz bevonatot képeznek.  

Az autófóliákra vonatkozó szabályozások
Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84-es kormányrendelet értelmében autófólia a következő korlátozásokkal helyezhető el a gépjárművek üvegfelületein:

  • Hátsó szélvédő és két hátsó oldalsó üveg: tetszőleges sötétségű, ám AF - engedéllyel (figyelem 2008 - tól nem H - engedélyt ad ki a hatóság) rendelkező autófólia telepíthető.
  • Első oldalsó ablakok: min. 70% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70%-os kritériumnak.
  • Első szélvédő: min. 75% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 75%-os kritériumnak. A szélvédőre a napellenző vonaláig fényvédő csík tetszőleges sötétségben telepíthető.